"De hoezen van het Brusselse funkjazzrocktrio Slang zijn alsmaar complexer, net als de muziek trouwens die steeds gelaagder wordt. Daar waar de leden op de vorige cd’s grossierden in snedige funk en worldjazz klinkt dit vierde werkstukje heel wat gevarieerder en vooral veel harder.

Er worden constant andere sfeerscheppingen aan elkaar gelast alsof je van de ene dimensie in de andere belandt. Net als je denkt dat je weet waar ze naar toe willen, introduceren ze een nieuwe koers. Zo wordt de Indische intro als vlug omgeleid naar ska en reggae. Wat verder hoor je de humoristische spielereien die snel ontaarden in een apocalyptisch spektakel als op de hoes.

Opvallend is hoe vaak Manu Hermia hier de saxofoon hanteert en minder de dwarsfluit terwijl Michel Seba vooral als drummer aan de bak komt en niet zozeer als percussionist. En bassist François Garny laat zijn instrument nog melodieuzer klinken dan vroeger. Bovendien konken we tijdens de cd-voorstelling in theater Marni vaststellen dat de heren live heel strak uit de hoek komen. ergens tussen Morphine an Todd Rundgren’s Utopia. Hopelijk komt met deze cd de erkenning voor de festivals."